Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Šegrt Hlapić

| egom-1

Knjiga Čudnovate zgode šegerta Hlapića, izdanje 1954. Svjetlost Sarajevo

M.Š.
Opis i datacija predmeta

Knjiga Čudnovate zgode šegerta Hlapića, izdanje 1954. Svjetlost Sarajevo


Priča o predmetu / osobno sjećanje
Sačuvala sam jako puno predmeta koji su obilježili važne i manje važne događaje vezane za moju familiju i neke važne događaje u Gradu. Imam puno lijepih uspomena i predmeta koje jednostavno ne mogu baciti. Također sam ponosna vlasnica poprilično velike osobne biblioteke i sve su knjige dobro očuvane, a kupljene su još i 40-ih ,60-ih godina prošlog stoljeća.
Živjela sam u Gradu u Garištu cijeli svoj život sve do udaje, ali sam zauvijek ostala mala iz Grada. Išla sam u osnovnu školu Centar, a poslije u Gimnaziju uvijek bila odlikaš i primila sam jako puno nagrada za svoje uspjehe.  Ovu knjigu kako i piše u posveti dobila sam s 8 godina, 1955. godine kao najbolji đak. Jako mi je draga iz razloga što je potpisana od Janka Bobetka koji je u to vrijeme bio Komandant garnizona Dubrovnik, a kasnije i povijesno bitno postaje General HV i načelnik glavnog stožera oružanih snaga. U vrijeme domovinskog rata oslobodio je dubrovačko područje, područje Hrvatskog juga okupirano u agresiji.

Kako sam i sama sakupljač raduju me lijepe uspomene, a svaki predmet je priča za sebe. Nekad mislimo da smo nešto zaboravili, a onda nas neka sitnica, ulaznica, karta za autobus vrati u lijepu prošlost.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.