Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Sakupljač

| egom-1

Dvije fotografije zaposlenika Sakupljača Dubrovnik na dvadesetoj obljetnici tvrtke Sakupljač Dubrovnik 1951-1971.

M.M.
Opis predmeta i datacija

Dvije fotografije zaposlenika Sakupljača Dubrovnik na dvadesetoj obljetnici tvrtke Sakupljač Dubrovnik 1951-1971.


Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Sakupljač je u posjeti Sakupljaču! Moj otac je 20 godina radio kao direktor u tvrtci Sakupljač Dubrovnik, osnovanoj 1951. u Dubrovniku. Tvrtka se bavila sakupljanjem sekundarnih sirovina i starog željeza te su svoje kancelarije imali preko puta suda u Gružu. Fotografije su zabilježile njega i njegove kolege na proslavi dvadesetogodišnjice osnivanja tvrtke, dok je sat dobio prilikom odlaska u mirovinu 1975. godine. Koliko se sjećam sin šofera mog oca u novije doba je preuzeo ime tvrtke i ona danas postoji pod tim imenom u Mlinima. Fotografije sam donijela jer sam ih se odmah sjetila čuvši ime ove izložbe, ali i jer su mi draga uspomena na oca i njegovu strogu konavosku radnu etiku koju je zadržao i kada se preselio u Dubrovnik i tu ostao!

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Kada sam razmišljala o tome što donijeti za ovu izložbu, prisjetila sam se mnogih lijepih trenutaka kada je život bio nešto ljepši i jednostavniji. Pogledavši predmete koje su drugi donijeli, prisjetila sam se svog djetinjstva u Gradu i svoje mladosti. To mi je bila dovoljna motivacija za sudjelovanjem u ovoj izložbi te se nadam da će i drugi prepoznati vrijednost ovakve izložbe.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.