Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

JAT-ovi saketići za povraćanje

| egom-1

Saketići za povraćanje iz JAT-ovog putničkog aviona u okviru. Nije poznata datacija, ali se pretpostavlja da je prije 1990-ih.

I.P.
Opis i datacija predmeta (što je to?)

Saketići za povraćanje iz JAT-ovog putničkog aviona u okviru. Nije poznata datacija, ali se pretpostavlja da je prije 1990-ih.  

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Saketići su moji zadnjih godinu dana jer su nađeni na smeću na Pelinama. Ne znam kako su došli tamo, ali pretpostavljam da su kupljeni ili kuća ili stan negdje u Gradu i da su sve stvari iz tog stana ili kuće izbačene. Osim ovih saketića, bilo je i drugih stvari kao što su knjige, fotografija i ostali osobni predmeti. Stavila sam ih u okvir te sam ih objesila na zid u stanu, iz nekakvih dizajnerskih razloga i zato jer mi je užasno zanimljivo imati predmete iz tog razdoblja koji više ne postoji, ali i zbog te druge strane priče da su oni vjerojatno izbačeni jer taj stan više nije stambeni prostor nego apartman. Ovaj predmet je podsjetnik na prošlost kada Dubrovnik i jest bio turistički grad, ali i Grad!

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Motivacija je vrlo osobna u smislu nostalgije prema prošlosti i Gradu kakvoga se sjećam iz djetinjstva i adolescentnih dana koji sada više nije takav i osobno ga ne doživljavam kao prije, to mi je svakodnevno jako tužno i bolno. Druga motivacija mi je razmjena, razmjena priča, zajedničkog sjećanje i saznanje da i drugi ljudi se osjećaju slično, odnosno da se kao zajednica osjećamo slično i da osjećamo to raspadanje zajednice u ovom stoljeću.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.