Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Platno i projektor

| egom-1

Kino projektor i projekcijsko platno iz 70-ih godina. Na računu za projektor piše da je kupljen 1.3.1975.

F.K.
Opis i datacija predmeta

Kino projektor i projekcijsko platno iz 70-ih godina. Na računu za projektor piše da je kupljen 1.3.1975. godine, a za platno ne znam točno.

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovog predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Kameru i kino projektor kupio sam 1975. kako bi osim fotografijama zabilježio i videom obiteljska i prijateljska druženja. Preko projektora smo također gledali i čehoslovačke crtane filmovi koje smo prvo vrijeme gledali na zidu u sobi.  Platno mi je jednog ljetnog dana regalao susjed, Pilar i prijatelj Boro Bogdanović zvani Boro miljoner. U ta doba dobio je na jackpotu. Pričalo se čak da kad je bio u San Remu da se vozio u tri taksija, u jednom on, u jednom štap, u trećemu klobuk. I kad je tako svu tu lovu potrošio, počeo je kupljene stvari regalavati prijateljima i njemu dragim ljudima, pa je tako platno došlo u našu familiju. Projektor i platno smo sačuvali ne samo kao sjećanje na Bora, nego zato jer nam je bilo žao bacit pa tako tu peču kutije već 40 i kusur godina prebacujemo iz kantuna u kantun. Na taj način mislim da ima smisla da uđe u Sakupljač Dubrovnik. Isto tako, to su predmeti koji su svih tih godina bilježili život i sjećanja jedne obitelji.

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Od ove izložbe stvarno očekujem spektakl, ili će biti spektakl ili totalni fijasko. Ali ja sam totalni pozitivac, pa ću reći da će biti potpuni spektakl.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.