Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Plakati Zelena naranča

| kcmz-1

4 plakata Omladinskog kluba Zelena naranča

O. F.

Opis i datacija predmeta

4 plakata Omladinskog kluba Zelena naranča

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča

Klub mladih Zelena naranča, kasnije preimenovan uOtok, na ovaj ili onaj način bio je prisutan u društvenom životu građana Dubrovnika od sredine osamdesetih i kroz svoje različite faze utjecao je na razvoj mlađe publike. Inicijalno zamišljen kao klub, izložbeni i scenski prostor tako je funkcionirao do svog konačnog zatvaranja.

Prvim plakatom, tiskanim u četiri boje tehnikom sitotiska najavljuje se otvorenje Kluba mladih Zelena naranča 4. srpnja 1985. godine u 21 sat uz izložbu, cocktail i glazbeni program. Ostala tri plakata, jedan iz 1985. i dva iz 1986. najavljuju dvije izložbe i jedno glazbeno scensko događanje.

Autor ovih plakata, koji je ujedno pokrenuo klub i autor je unutarnjeg uređenja moj je otac, Jadran Dado Franković. Tiskao ih je Srećko Jarak. Plakati su dio moje zbirke plakata.

 

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje

Predmeti u našim ili životima drugih imaju neku povijest i u pravilu su vezani uz neka sjećanja koja proizvode i neka značenja. Našim cjeloživotnim sazrijevanjem i ta se značenja mijenjaju.

Fascinira me potencijal okupljanja tih sjećanja i mogućnost nebrojenih značenja koja mogu proizvesti u očima kolektivnog promatrača, u zajednici. Uz radosno okupljanje oko uspomena nadam se da ćemo iz ovoga nešto i naučiti, kao pojedinci i kao zajednica.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.