Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag
| egom-1

Beban Perica, 1990-e

I.M.I.
Opis predmeta i datacija

Beban Perica, 1990-e


Priča o predmetu / osobno sjećanje
16.10.1991. sestra, brat, mama i ja ukrcali smo se na brod za Rijeku. Pericu sam morala ostavit.
Tri mjeseca nakon, vratili smo se doma. Ušli smo u kuću koja je bila ista ona kuća koju smo ostavili, a opet toliko drukčija.
Nikad neću zaboravit taj osjećaj. Pitala sam mamu: "Kako je sve nekako prazno, đe su stvari?" Ona je odgovorila: "Pape je dao sve što je nekome trebalo."
Ušla sam u našu dječju kamaru. Perica je sjedo na fotelji. I on je bio drukčiji, u novoj robi. Odma sam ga uzela i malo bolje promotrila. Otkopčala sam mu džemper da vidim kakva je to nova moda.
Perica je bio ranjen. Imo je ožiljak. Geler ga je pogodio. None ga je operirala, a pranone mu isplela novu robu.
Prošlo je vrijeme i ja sam narasla velika. Mama koja sve čuva, dala nam je jedan dan neke naše igračke da proslijedimo svojoj djeci ako hoćemo.
Neke sam odnijela u vrtić u koji su išla moja djeca, a ostale odlučila bacit. I Perica je bio namijenjen eliminaciji. Đe ću s tolikom bebom!? Uostalom imam dva sina. Stavila sam stvari u auto i krenula prema smeću. Uzela sam Pericu i zamahnula prema kontejneru. Ali nisam mogla. Ne Pericu. Perica ostaje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.