Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Medalje i fotografije

| egom-1

Pet sportskih medalja i četiri fotografije s događanja na kojima su osvojene medalje.

E.K.
Opis i datacija predmeta

Pet sportskih medalja i četiri fotografije s događanja na kojima su osvojene medalje.
Prve dvije medalje su osvojene na natjecanju iz ribanja koje se odvijalo na Lokrumu 1986. i 1987. godine. Ostale tri medalje su osvojene na Divljoj ligi 2004., 2005. i 2006. godine.

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovog predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Ove predmete sam donijela zato što mi vise poviše postelje i kad sam mislila što ću donijeti, rekla sam da ću donijeti sva svoja odličja! Ove fotografije su sa školskog natjecanja iz ribanja 1986. kada su se sve škole takmičile u ribanju.  Osvojila sam medalju i dobila sportsku bursu PUMA te bandjericu ŠRD Orhan kao najmlađa sudioNICA. To naglašavam jer su svi bili muški osim nas dvije ženske. Za mene je osvojeno bilo cijelo bogatstvo, bila sam baš sretna. Onda sam 1987. opet išla na natjecanje s dječacima iz svoje škole, neki su bili mlađi, neki stariji od mene, ali smo te godine za svoju školu O.Š. Miše Simoni osvojiili pehar kao najbolja škola u gradu, a ja sam osobno dobila zlatnu medalju u ribanju. Sada više, na žalost, nema tog dječjeg natjecanja, a niti ženskih natjecanja.  
    
Druge tri medalje su iz 2004/05/06. i to sva tri sjaja. Njih sam osvojila u natjecanju gradskih kupališta Divlja liga s mojim Pilaricama, odnosno vaterpolskim klubom Penatur  onih godina kad se ženski vaterpolo stvarao u Gradu. Mislim da su moje medalje relevantne za ovu izložbu kako bi pokazale da su i ženske sudjelovale ravnopravno s muškima i u ovim sportovima te su dio sportske povijesti ovog grada. I jer žene nisu do danas registrirane ni kao ribarice, a do lani ni kao vaterpolistice.
Jedna od fotografija ima izrezane glave dječaka, odnosno nedostaju M.B., D.V. i nepoznati treći jer se moja prijateljica M. ludo zaljubila u njih pa je htjela imati njihovu sliku!

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.