Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Knjiga pjesama Lausfahrt

| kcmz-1

Knjiga pjesama „Lausfahrt“, 1981.

D.M.

Opis predmeta i datacija

  1. Knjiga pjesama „Lausfahrt“, 1981.

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)

(...) Zajedno s još nekoliko knjiga i raznih publikacija pronađena je nekadašnjem (svima znanom) divljem javnom gradskom smetlištu na dnu (ili početku) ulice Pobijanove i Ilije Sarake (tamo iza Katedrale) u kojoj je Studentski teatar Lero sanjao svoje predstave do 2008. godine. Odlazeći nakon jedne probe s kojom smo ušli u ponoćne ure primijetili smo nove, moglo bi se reći, odbačene artefakte Grada, ostavljene nekome nepotrebne stvari i, čini se, sadržaj cijele jedne police knjiga. Stolove, stolice, komode, lustere i razne druge predmete već smo s tog gradskog ostavljenog javnog fundusa, preduhitrivši radnike Čistoće, unosili u Lerovu „šok sobu“  i koristili kao namještaj ali i kao djelove scenografija i rekvizitu brojnih predstava. Jednako tako, libro Gospođa sa suncokretom poslužilo je tada, uz ostalo, i kao povod predstavama Uzdah Marije Orsole i Impenjane pa je tako slučajno pronađen i od nekog ostavljen i odbačen Conte Ivov „triptyhon“ tiskan 1920. u knjižari J. Tošovića u Dubrovniku i ne slučajno tiho ušao u repertoarni izbor Studentskog teatra Lero i moje, pokazalo se, opsesivno bavljenje Vojnovićem. Što god to značilo.

(...)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.