Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Knjiga o celulitu

| egom-1

Knjiga o celulitu, 1973.

I.S.
Opis i datacija predmeta (što je to?)

Knjiga o celulitu, 1973.

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Ta knjiga o celulitu je stajala u kućnoj biblioteci među knjigama iz književnosti, prava, medicine, arhitekture i umjetnosti generalno. Pretpostavljam da ju je moja mama kupila kad je bila jako mlada, a ja sam te 1973. imala jednu godinu. Zanimljiva mi je po tome što kroz cijelu povijest dijeljenja informacija o održavanju tijela i kondiciji, uvijek su neke prelijepe žene priložene za demonstraciju tih nekakvih zdravih navika. Nikad tu nije žena koja treba izmijeniti svoj oblik tijela ili izgled, nego neke lijepe žene koje izgledaju fantastično i savršeno. Ne znam zašto sam je sačuvala, bila je u biblioteci i ostala u njoj. Interesantno je da je i ostala čitava kakva jest, nije bila puno korištena. I bilo mi je zanimljivo vidjeti kako smo se 70-ih odnosili prema tim temama, iako mislim da tada žene nisu imale celulit kao što danas imaju. Sasvim drugačije su bile vrijednosti i pojmovi o ljepoti te prehrana.

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Pa mislim da bi prvenstveno ova knjiga koju sam donijela mogla asocirati ljude moje generacije na to neko djetinjstvo, ili možda neke starije osobe koje su tada htjele izgledati mlađe! Mislim da će kod publike probuditi neke emocije, lijepa sjećanja na vremena od prije, neke memorije će se osvježiti, to mi se čini i možda će imati neku duhovitu notu. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.