Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Ploča Ibrice Jusića i suveniri Ljetnih igara

| egom-1

Ploča od Ibrice, 1970. Ljetne igre i Dubrovački trubaduri, 1970-e i 80-e

K.G.
Ploča od Ibrice, 1970.

O predmetu:
Bilo je to nekad na početku moga srednjoškolskog školovanja. Mislim da se još na internet išlo u prizemlje narodne knjižnice. Dobio sam ovu ploču od tetke i navukao se na Ibricu. U to vrijeme sam negdje čuo i pjesmu ''Volim te budalo mala'', ali nisam znao je li to pjeva Ibrica ili Frano Lasić. I tako jednog dana idem ja u školu kad eto Ibrice ide uz Dominikance. Zaustavim ja njega: Oprostite gospar Ibrica, mogu li vas nešto pitati? Da on meni ruku , lijepo me pozdravi i pitam ja njega:  Je li pjevate vi ili Frano Lasić onu pjesmu ''Volim te budalo mala''?, a na to Ibrica samo reče ''Onaj.'' i otiđe bez pozdrava. I tako do danas se pitam je li to bilo zbog povrijeđenog ega, ili ima nešto između njh dvojice ili se meni samo to sve učinilo?

Ljetne igre i Dubrovački trubaduri, 1970-e i 80-e

O predmetu:
To sam samo iskopao ono što mi na neki način predstavlja Dubrovnik mojih roditelja, onaj Dubrovnik prije moga rođenja – Ljetne igre i Trubaduri.

2.Što od izložbe očekujete?
Nadam se odličnom odazivu koji bi rezultirao jednim zanimljivim kolažom svega onoga što sačinjava pojam ''Dubrovnik'' u zajedničkoj memoriji njegovih građana.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.