Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Čutura

| egom-1

Čutura s natpisom „Uspomena I.M. 1931.“, 1931. godina

V.B.
Opis i datacija predmeta

Čutura s natpisom „Uspomena I.M. 1931.“, 1931. godina

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
Ovo je čutura koju je pradjed mog pokojnog muža napravio za svoga unuka prilikom njegovog odlaska u vojsku. Zato je ovaj natpis „uspomena 1931.“ Čutura stiže iz Cerovljana, to je jedno selo kraj Hrvatske dubice, totalno suprotna strana Hrvatske. I zapravo je jedina uspomena koju je moj muž imao na djeda i baku i njihovu kuću koja je izgorila u ratu. Ovo je jedino što je ostalo. 32 godine se ova čutura seljakala zajedno s nama, iz jedne kuhinje u drugu kuhinju, iz podstanarske i iz studentske sobe. Mom mužu je vjerojatno predstavljala njegovo djetinjstvo i sjećanje na djeda i baku s kojima je bio izuzetno vezan, a meni osobno je ovo podsjetnik na životni moto moga muža: „Za čega su dukati nego da se ije, pije i trumpa?“. Moj muž je zaista proveo život na takav način!

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Meni je ovo sve još jedno podsjećanje na mog muža. Moj muž je bio glumac i njegov cijeli život je bio javan, u smislu javan negdje na pozornici pa evo, htjela sam mu omogućiti još 5 minuta pozornice!

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.