Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.
Natrag

Bočica za mlijeko

| egom-1

Bročica za transport mlijeka u kojem se donosilo mlijeko iz Župe dubrovačke u Mliječni restoran u Gradu. Datacija je konac 1950-ih godina, početak 1960-ih godina.

J.N.
Opis i datacija predmeta (što je to?)

Bročica za transport mlijeka u kojem se donosilo mlijeko iz Župe dubrovačke u Mliječni restoran u Gradu. Datacija je konac 1950-ih godina, početak 1960-ih godina.

Osobno sjećanje vezano za predmet i / ili njegova priča (zašto ste ga zadržali? Kako ste došli u posjed ovo g predmeta?  Zašto ste ga donijeli / zašto je relevantan temi?)
To je bročica iz Mliječnog restorana u Gradu, a u tom se restoranu prije prodavalo mlijeko flaširano u botijama, jogurt freški i prodavao se skorup te se činio šlag. Kad su se moji mama i tata počeli vjerat, nije bilo kafića nego je on nju vodio u Mliječni restoran na šlag. Prijatelj mu je radio tamo pa mu je regalao. Ona je velika i glomazna i nemam gdje s njom u kući, ali mi ju je tako teško baciti jer mi je asocijacija na njih i njihove prve dane zajedničke kad su se počeli vjerati.

Koja je vaša motivacija za sudjelovanje (zašto ste odlučili sudjelovati; što očekujete od ove izložbe, što biste voljeli vidjeti?)
Očekujem da će se dosta čeljadi odazvati, voljela bih da što više ljudi sudjeluje jer na taj način možemo pokazati koja je naša poveznica s gradom, koja su to naša sjećanja kroz te predmete i što nas to veže za neki stari predmet koji možda više nema uporabnu vrijednost i svrhu, ali mi se teško odričemo od njega.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.