Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

NAZIV PROJEKTA:

MJESTO ZAJEDNICE
Razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti


NOSITELJ PROJEKTA:

Art radionica Lazareti


PROJEKTNI PARTNERI:

  • DEŠA-Dubrovnik
  • Studentski teatar Lero
  • Dubrovačke ljetne igre
  • Grad Dubrovnik


PROVEDBA PROJEKTA:

1.12.2018. - 30.11.2020.


Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.216.373,84 kn. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencjali u iznosu od 1.883.917,76 kn (85%)


OPIS PROJEKTA:

Projekt Mjesto zajednice se temelji na gradnji civilno-javnog partnerstva između Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara, Art radionice Lazareti, Deše i Studentskog teatra Lero.

Projekt za cilj ima razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice te vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine.

Projekt obuhvaća i razvija brojne aktivnosti: od edukacija za organizacije civilnog društva, preko razvoja modela uključivanja javnosti u predlaganje, planiranje i provedbu aktivnosti u Lazaretima, istraživanja društvenog potencijala i utjecaja društveno-kulturnog centra do pripreme i provedbe participativnih kulturnih i umjetničkih aktivnosti.

Projekt "Mjesto zajednice" sufinanciran je u okviru poziva Kultura u centru UP.04.2.1.04. – Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020; a posrednička tijela u provedbi projekta su Ministarstvo kulture RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Projekt „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra Lazareti“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) te sredstvima Državnog proračuna RH (15%).
 

KONTAKT:

www.arl.hr
www.esf.hr
www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.