Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Platforma za Lazarete

Platforma za Lazarete je suradnička i zagovaračka platforma korisnika prostora u Lazaretima u Dubrovniku.

Čine je udruge koje su u ovome trenutku smještene u Lazaretima – Art radionica Lazareti, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, Deša Dubrovnik, Plesni studio Lazareti i Teatar Lero.

Potreba za integracijom postoji kako bi se utjecalo na dominantne lokalne politike (kultura, javni prostori, civilno društvo) , kako bi se osnažile organizacije te kako bi se prostor u kojem djelujemo dodatno strukturirao te vidljivije artikulirao kao za sada jedini društveni i kulturni centar u Dubrovniku, nastao „odozdo“ – udruživanjem članica u zajedničkom stvaranju otvorenog, dostupnog, aktivnog javnog prostora žive kulture.

Mreža korisnika prostora i drugih resursa je puno šira jer prostor za provedbu svojih aktivnosti koristi veliki broj udruga, umjetničkih organizacija, umjetnika, institucija i dr. iz Dubrovnika, Hrvatske, regije i inozemstva. Stoga sve resurse Platforme za Lazarete smatramo važnim razvojnim resursom za razvoj društva i kulture na lokalnoj, nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.