Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice pristajete na upotrebu kolačića.

Održano završno predstavljanje rezultata projekta "Mjesto zajednice"

Natrag | kcmz-1

Udruge u Lazaretima (Art radionica Lazareti, Deša-Dubrovnik, Studentski teatar Lero) i njihovi partneri Grad Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre javno su predstavili rezultate dvogodišnjeg projekta „Mjesto zajednice – razvoj društveno-kulturnog centra u Lazaretima“ u petak, 27.11.2020. Projekt je sufinanciran kroz sredstva Europskog socijalnog fonda i sredstva Državnog proračuna RH, u okviru poziva Kultura u centru - Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ „Mjesto zajednice“* je za cilj imao razvoj i uspostavljanje društveno-kulturnog centra u Lazaretima koji svoje djelovanje temelji na kulturnim i društvenim potrebama zajednice, suradničkom upravljanju i javno-civilnom partnerstvu te na vrijednostima sudioništva, uključenosti, otvorenosti, zajedništva i održivog očuvanja kulturne baštine. Govornici su preko Zoom aplikacije zainteresiranoj javnosti predstavili glavne rezultate projekta:

 • Edukaciju „Mentorstvo o načelima javno-civilnog partnerstva“ – Ana Žuvela
 • Pravilnik Platforme za Lazarete, neformalne platforme koja okuplja udruge koje rade i djeluju u prostoru Lazareta – Ana Cvjetković (Deša-Dubrovnik)
 • Pilot-javni poziv „Uključi se u Mjesto zajednice!“ koji je bio otvoren građanima, inicijativa i i udrugama za osmišljavanje i provođenje aktivnosti u suradnji s udrugama u Lazaretima  – Ana Grgić (Deša-Dubrovnik)
 • Mapiranje infrastrukture dostupne za organizaciju i provedbu kulturnih, umjetničkih i društvenih aktivnosti na temelju kojeg je izrađena mapa i aplikacija – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
 • Kolektivnu sakupljačku akciju i izložbu „Sakupljač Dubrovnik“ – Srdjana Cvijetić (Art radionica Lazareti)
 • Istraživanje o stanju sudioničkog upravljanja na primjeru DKC Lazareti „Lazareti prijepora / Lazareti suradnje / Mjesto zajednice“ – Kruno Kardov, Ana Žuvela i Petra Marčinko

 

Nakon uspješno završenog projekta, Platforma za Lazarete uz suradnju s Gradom Dubrovnikom i tvrtkom Dubrovačka Baština d.o.o. nastavit će razvijati prostor Lazareta kao društveno-kulturni centar otvoren potrebama lokalne zajednice.

Publikacije i ostale sadržaje kreirane i izdane u sklopu projekta „Mjesto zajednice“ možete vidjeti na sljedećim poveznicama: 

 1. Upute za Lazarete
 2. Katalog i publikacija o „Sakupljaču Dubrovnik“
 3. Publikacija s rezultatima istraživanja o sudioničkom upravljanju u Lazaretima „Lazareti prijepora / Lazareti suradnje / Mjesto zajednice“
 4. web aplikacija s mapiranim prostorima, organizacijama i prostorima za realizaciju umjetničkih, kulturnih i društvenih aktivnosti: https://arl.up4c.eu/ 
 5. naš youtube kanal Mjesto zajednice 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Art radionice Lazareti.